Klik voor info op + teken voor informatie

Mirepoix is een middeleeuws stadje met vakwerkhuizen, een plein omgeven door een galerij van balken en een fraaie kerk. In augustus vindt hier altijd een vrolijk marionettenfestival plaats.
De markt is befaamd. Alle plaatselijke handelaars prijzen er hun waren aan. De  gezellige terrasjes zijn uitnodigend. Het is duidelijk waarom deze markt zo  geliefd is. Het geeft een levendig beeld van het Zuid-Franse leven. Mirepoix  heeft ook een paar bezienswaardigheden in petto zoals: de St. Maurice  kathedraal met het grootste gotische schip van Frankrijk en de “Place des  Couverts”, een sfeervol dorpsplein geheel omgeven door houten overdekte  galerijen en vakwerkhuizen.

Aan de rand van de meest noordelijke uitloper van het Massif du Plantaurel ligt Daumazan. Daumazan is een dorp met ongeveer 600 inwoners gelegen in het departement Ariège aan het riviertje de Arize. In het dorpje Daumazan tref je karakteristieke woningen aan die kenmerkend zijn voor deze omgeving.

Naast dit type huis worden de meeste oude huizen traditioneel gebouwd met ruwe steen opgevuld en afgewerkt met pleisterwerk. In de loop van de tijd wordt dit door de weersinvloeden aangevreten zodat het een vervallen indruk geeft, maar juist dat is toch wel de charme van dit soort oude dorpjes. Het stadje is ontstaan aan de weg tussen Montesquieu-Volvestre en au Mas-d’ Azil. Daumazan bezit een kerkgebouw uit de twaalfde eeuw in Romaanse stijl.

Kerk Daumazan
In de zestiende en zeventiende eeuw werd de kerk vergroot en hoger opgetrokken. Niet alle onderhoud en restauraties, die in de loop van de eeuwen plaatsvonden zijn even succesvol geweest, maar de kerk is nog steeds de moeite waard om met de nodige aandacht te bezichtigen. De kerk staat dan ook te boek als een van de opmerkelijke kerken van het departement. Terecht is deze kerk in 1907 dan ook deels tot historisch monument verklaard, evenals het achter in de kerk geplaatste kruis. Van deze kerk valt vooral de toren het eerste op, hij komt dan ook wat massaal over. De huidige toren, die uit twee delen bestaat is uit de zestiende eeuw.

Voor informatie over deze streek kunt het dit boek bij bruna bestellen.

Vanaf villa 14 naar Andorra.
Vanaf onze villa op vakantiepark Cazaleres in Zuid Frankrijk is het niet zo ver naar Andorra. Andorra heeft zijn reputatie als winkelparadijs niet gestolen. De sterk concurrerende prijzen zijn vooral te danken aan de lage fiscale lasten. Veel winkels hebben zich gespecialiseerd om hun klanten een heel professionele service te kunnen bieden. Ze maken van Andorra een originele en exclusieve shoppingbestemming.

Talloze winkels en speciaalzaken bieden een uitgebreide keuze aan producten tegen een heel scherpe prijs: juwelen, brillen, parfum en cosmetica, sportartikelen, antiek, elektronica, modelbouw, culinaire specialiteiten, kleding van grote merken. Omwille van het belastingstelsel in het Vorstendom kan de bezoeker profiteren van heel scherpe prijzen die verklaren waarom wij, al decennia lang, een van de populairste Europese bestemmingen zijn op commercieel vlak. Zonder natuurlijk de heel professionele service te vergeten die onze winkeliers bieden om in te spelen op de vraag van de klanten.

Naast tabak heeft Andorra nog een belangrijke troef en een opmerkelijke traditionele industrie: parfum. Dat deze traditie in het hele land is doorgedrongen, wordt duidelijk als we zien dat het Vorstendom op een oppervlakte van 468 km2 in totaal 109 parfumeries telt. In die zin kunnen shoppers in Andorra het grootste profijt halen uit de aankoop van parfum en cosmetica in het algemeen, naast modeartikelen en accessoires, zoals juwelen, brillen, sportartikelen, elektronica, voeding, antiek en artikelen uit de vijf continenten.

Andorra is ook de ideale plek om de nieuwste trends te ontdekken op het vlak van speelgoed, horloges, cd’s, huishoudapparaten en informatica en om die te kopen tegen lagere prijzen. De meeste winkels en winkelcentra liggen in de hoofdstad Andorre-la-Vieille en in gemeentes, zoals Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany of Pas de la Case. De prijs-kwaliteitverhouding is nog zo’n vaste waarde en de kwaliteit staat garant voor de commerciële aantrekkingskracht. Zo’n 4.000 winkels zorgen ervoor dat het commerciële imago van het land geloofwaardig blijft.

De openingsuren zijn zo vastgelegd dat u optimaal kunt profiteren van uw shoppingtrip. De supermarkten zijn ’s middags niet gesloten, noch op zon- of feestdagen. Veel winkels gaan ‘s morgens open en de meeste blijven ook in de namiddag open. Alles onder het motto ‘klant is koning’.Ook belangrijk om weten, is dat Andorra en de Europese Unie een overeenkomst hebben gesloten betreffende de vrijstelling van douanerechten: daardoor is de hoeveelheid en waarde van producten die in Andorra worden gekocht en naar de EU-lidstaten worden uitgevoerd aanzienlijk gestegen.

http://www.linkexplorer.nl

Openingsuren van de winkels:

Supermarkten
* maandag – vrijdag: 9.30 – 20.00 uur
* zaterdag: 9.30 – 21.00 uur
* zondag: 9.30 – 19.00 uur

Winkels en boetieks:
* maandag – zaterdag: 9.30 -13.30 uur en 16.00 – 20.00 uur
* zondag: 9.30 – 13.30 uur en 16.00 – 19.00 uur

Nog geen uur rijden van ons franse vakantiehuis  ligt de oude stad Foix, aan de voet van de Pyreneeën. Het is er gezellig, met een zuidelijke sfeer. In de oude binnenstad staan nog enkele middeleeuwse vakwerkhuizen. Er zijn veel terrassen en cafés.

Het Château des Comtes de Foix is ook zeer de moeite waard.
Chateau de Foix is een kasteel met uitzicht over de stad. Het is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de stad en erg bekend in de wijde omgeving. Het is sinds 1840 een historisch monument op de Franse lijst van historische monumenten. Elk jaar wordt er rondom het kasteel een groot festival georganiseerd.

Toulouse betovert zijn bezoekers. Zijn wirwar van pleinen en stegen zet aan tot flaneren langs de herenhuizen uit de ‘gouden’ 16de eeuw. De bakstenen muren hullen zich, afhankelijk van het humeur van het zonnestelsel, in een amberkleurige of purperen gloed.

Roze stad Toulouse.

In de ’roze stad’ heerst een hartelijke sfeer, waardoor je er met alle plezier halt houdt en zelfs een poosje blijft hangen.Op een dik half uur rijden van  ons huis ligt deze mooie Zuid-Franse stad.

De hoogtepunten.
De meeste stadsbezoeken vertrekken op de Place du Capitole, de navel van de stad. De neoklassieke esplanade is al meermaals getuige geweest van grote evenementen, betogingen, vieringen van overwinningen van het plaatselijk rugbyteam en allerhande festiviteiten. Telkens opnieuw stroomt een massa volk samen voor het statige stadhuis. De bakstenen voorgevels, die al sinds de eerste helft van de 19de eeuw het vierkante plein omzomen, staan op één lijn en vormen een harmonieus geheel. Zelfs de Amerikaanse fastfoodketens moeten mee in de pas lopen. Met een schitterend resultaat tot gevolg. De caféterrassen op dit hectare groot plein zijn dan ook uitermate populair.

Het allermooiste gebouw is ongetwijfeld de Bibent (op nummer 5 van de Place du Capitole), opgetrokken in weelderige belle époque-stijl en sinds 1978 beschermd als historisch monument. Elke ochtend lokt de markt nieuwsgierigen naar het plein. Een tip voor langslapers: op woensdag blijft de markt de hele dag staan. Als je je auto kwijt wilt raken, rij dan de betaalde parking onder het Place du Capitole in.

Fonteinpleinen Toulouse.
Daarvan heeft Toulouse er een stuk of veertig. De sfeer spat ervan af. Daar kom je al snel achter tijdens een wandeling in deze Zuid-Franse stad, waar McDonalds’s en Pizza Hut de namen goudkleurig op de gevel moeten schrijven.

Een mooi vertrekpunt is de Place du Capitole, dat vlak bij de oevers van de Garonne ligt. Het is zo’n chic plein dat McDonald’s, Pizza Hut en C&A zich alleen in deze omgeving mochten vestigen als de schreeuwerige huiskleuren werden vervangen door een goudkleurige variant. Dat is gebeurd, En het moet gezegd, het combineert prachtig met de roze gloed die sommige gebouwen hebben. Toulouse heeft niet voor niets de bijnaam La Ville Rose.

De straatnaamboordjes hebben verschillende kleuren. Ze zijn vaak geel of wit. Geel betekent dat de straat parallel aan de Garonne loopt. De witte bordjes hangen in straten die daar van afwijken. Het is onvermijdelijk of zo’n straat leidt naar een van de vele monumentale gebouwen. Dat geldt onder meer voor de basiliek Saint-Sernin die wordt gerekend tot de grootste Romaanse kerken in Frankrijk. Pelgrims op weg naar Santiago de Compostela overnachten hier voor dat ze begonnen aan de oversteek naar de Pyreneeën. Tijdens restauratiewerkzaamheden werd in de kerk een l2e eeuwse fresco gevonden. De opknap beurt is zes jaar geleden voltooid.Maar in een andere bijzondere, kerk genaamd Saint Etienne is de restauratie nog niet achter de rug. Waarom haasten zou je zeggen, want de bouw heeft meer dan 600 jaar in beslag heeft genomen. Tot de blikvangers van de kerk behoren rozetraampjes uit de 15de eeuw.

Carcassonne is vlot bereikbaar via de Route Nationale 113 die Narbonne met Toulouse verbindt of langs de autosnelweg A 61. (Vanaf Daumazan 116 km). In het zuiden van de Languedoc-Roussillon, op zo’n 2 uur rijden van Daumazan, ligt een van de belangrijkste attracties van de regio:

Middeleeuwse stad Carcassonne. 
Carcassonne heeft een lange geschiedenis die in de 7e eeuw voor Christus begon. Dankzij haar strategische locatie, op een heuvel met goed uitzicht over de omgeving en langs de verbindingsweg van Toulouse naar de Middellandse zee, is de stad door de jaren heen in handen geweest van verschillende volkeren zoals de Romeinen en de Katharen. Carcassonne was zelfs een van de grootste burchten van de laatste genoemde groep, totdat ze werden verjaagd in de 13e eeuw.

La Cité.
De hoofdstad van het département Aude telt een kleine 50,000 inwoners en de rivier de Aude deelt de stad in 2 delen: de benen- en bovenstad, la ville basse en la Cité. Carcassonne is een van de best bewaarde Middeleeuwse steden in Europa en werd in 1997 door Unesco uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed. Van ver buiten Carcassonne is la Cité al aan de horizon te zien, en hoe dichterbij je komt hoe adembenemender de oude burcht wordt. Niet geheel onverwachts trekt de bovenstad jaarlijks vele toeristen, en vooral tijdens de zomer kan het er erg druk worden. Desondanks is Carcassonne een echte aanrader en voor velen het hoogtepunt van een vakantie in dit prachtige stukje Frankrijk.

Porte Narbonnaise
Tijdens een bezoek aan de stad is het geweldig om door de oude burcht te slenteren en langzaam weg te dromen naar de Middeleeuwen, vooral de dubbele verdedigingsmuren met tientallen torens en de toegangspoort Porte Narbonnaise zijn erg indrukwekkend. Het is ook mogelijk een wandeling te maken tussen de twee verdedigingswerken, zodat je een goede indruk krijgt hoe groot en kolossaal de vesting is. Een andere interessante attractie in de oude stad is de Basilique St Nazaire, een van de belangrijkste kerken van Carcassonne en vooral bekend om haar Middeleeuwse glas-in-loodramen, een van de oudste van het land. Aan de andere kant van la Cité, over de Aude, ligt de benedenstad. Ondanks dat dit deel van de stad het commerciele centrum van het hedendaagse Carcassonne is, is ook dit deel van de stad Middeleeuws. De benedenstad werd in de 13e eeuw gebouwd en is ook interessant om te bezoeken.

Gezellige winkeltjes en terrasjes.
Carcassonne is eenvoudig met de auto te bereiken en er zijn grote parkeerterreinen nabij de bovenstad. Aangezien de Cité in zijn geheel beschermd is, is het niet mogelijk de burcht zelf in te rijden. Wel kunnen er veel gezellige winkeltjes en terrasjes in de vesting gevonden worden. Carcassonne ligt in een belangrijk wijn gebied, en een lokaal wijntje in de prachtige Cité is een absolute aanrader.

De omgeving van het vakantiepark Château Cazalères is een waar eldorado voor zowel recreatieve als rappe toerfietsers.

Daumazan naar la Bastide.
Vanuit het centrum van Daumazan over de grote brug direct scherp links (D326) langs de Arize naar la Bastide-de-Besplas en vandaar, bij de brug rechtsaf, naar Montesquieu-Volvestre (bij de Y-splitsing rechts aanhouden). Terug via dezelfde route of via de D628. Een mooie rustige tocht over veel nagenoeg vlak terrein, met een enkele korte stijging. Ga vooral rondkijken in la Bastide. Een rit om juist te rijden als er markt is in Montesquieu, op dinsdagochtond. (heen en terug ongeveer 20 km).


fietsen-canal-du-midiFietsen langs de Garonne en Canal du Midi.
De fietstocht langs de Garonne kunt u onderbreken op het prachtige hooggelegen Saint Bertrand de Comminges. De moeite waard om te gaan bezichtigen. U kunt ook  fietsen langs het Canal du Midi. De route loopt van Bordeaux aan de Atlantische Oceaan naar Sete aan de Middellandse Zee. 200 kilometer te gaan (fietsen).  U fietst de route in etappes en gaat tussen de middag lunchen in een gezellig frans restaurant in een of ander gehucht. Menu du Jour, overal bekend in Frankrijk. Een driegangenmenu en als je geluk hebt krijg je de wijn er gratis bij!!

Minder beroemd maar landschappelijk wel ontzettend mooi is de cirque de Cagateille, met als grote voordeel, dat deze vanuit ons vakantiehuis in Daumazan goed bereikbaar is. Allereerst de autorit (van +/- 2 uur). Dit is een zeer afwisselende route en het is dan ook buitengewoon aantrekkelijk om onderweg hier en daar te onderbreken, uit te stappen en even rondwandelen.

Route: Daumazan -D 74- Montbrun-B. – Mérigon – D 627- Montardit – St.-Girons -D 603- Eycheil – Lacourt -D 17- St.-Servin – Soeix – Vic – Oust – Seix – Pont-de-la-Taule -D 8- le Trein -D 38- St.-Lizier – Estillor- Bourdax – Moussures – cirque-de-Cagateille (het laatste stuk weg is zeer slecht) Aan het eind van de weg parkeren en vandaar te voet, links omhoog, verder naar: Cirque de Cagateille .

De tocht is niet moeilijk, maar een paar goede bergschoenen zijn wel aan te bevelen. Enkele malen stromen de beekjes over het pad en, vooral na een aantal dagen regenval, zijn die op normaal schoeisel, niet zonder natte voeten te passeren. Let op, bij de breedste beek is links boven een brug. Een goed gedetailleerde landkaart met hoogtelijnen is nooit overbodig bij zulke wandelingen. Na een wandeling van +/- 1 uur verschijnt plotseling de cirque. Als of het toneelgordijn wordt opgetrokken, een landschappelijk indrukwekkend beeld. In de cirque is de wandeling voort te zetten. Daar aan het eind van het pad een forse stijging is, moet daarvoor zeker weer een uur gerekend worden. In de cirque komt u loslopend vee (paarden) tegen, het is echt aan te raden om deze tocht te maken.

Digital StillCamera

We vertekken ‘s morgens op tijd uit Daumazan naar Maz d ‘Azil waar we de grotten gaan bezoeken. Het leuke is dat je met de auto door de grotten heen rijdt. Je kunt dan terug wandelen langs de weg of even lekker over de rotsen klimmen.  Een rondleiding door de grotten is ook mogelijk, maar wij gaan weer verder naar St. Girons.

Even verder dan Maz d ‘Azil aan de rechterkant van de weg komen we allemaal kleine kapelletjes tegen. We volgen de D618 Eycheil – Lacourt – St. Sernin – Soueix – Rogalle. De D 32 van Oust naar Aules les Bains is erg mooi. In Aulus les Bains kun je heerlijk eten, vandaag kiezen wij voor canard. Voor de wandelaars onder ons is er een prachtige wandelroute bij Aulus les Bains, GR 10 en ligt na 2,5 uur de Cascade d’’Arse (verval 110m) en de Cascade du Fouillet (1 uur). Dit staat op de borden aangegeven. In Aulus les Bains volgen wij de Col d’Agnes, dit is een bochtige weg naar boven, indrukwekkend.. Op weg richting Tarascon is een leuk meertje , midden in de bergen, waar wij ook worden verrast door loslopende koeien. We volgen de borden Tarascon. In de verte zien wij aan onze linkerhand een waterval.  Als je de weg volgt kom je vanzelf met de auto langs de watervallen.Via Tarascon rijden wij naar Foix,en  terug naar Daumazan, het mooistepark in Frankrijk.
Een mooie tocht, zeker aan te raden.


Deze grotten zijn de enige in Europa waar je met de auto doorheen kunt rijden. De weg door de grot is 420 meter lang en gemiddeld 50 meter hoog. Ook de rivier de Arize stroomt door de grot. In Frankrijk stond Mas-d’Azil bekend als een van de ketterse plaatsen van de katholieke Midi.De prehistorische overblijfselen zijn niet alleen in de grotten te zien, maar ook in het museum van het plaatsje zelf. De grotten werden later als schuilplaats gebruikt door de katharen.

Wat dacht u van een bezoekje aan het historische Bedevaartsoord Lourdes. Ook voor niet gelovigen bijzonder indrukwekkend. Op slechts anderhalf uur rijden van het park Chateau Cazaleres kunt u zich onderdompelen in het geneeskrachtige water van de bron ontdekt door Bernadette de Soubirous.Of men nu katholiek of kerkelijk is of niet, in het bedevaartsoord Lourdes voelt men een sterke, onuitsprekelijke sfeer waardoor men zin krijgt anderen, of deze nu Spaans, Italiaans of Frans zijn, te begroeten alsof het broeders zijn. Elke dag verschijnt voor de grot waar Maria in februari 1858 voor Bernadette de Soubirous verscheen, een vurige menigte in gebed. Bij de watertap plaatsen vult men de lege flessen en in de 14 zwembaden die in de rots aan de rand van de bergstroom uitgehouwen zijn, baden zieken zich: er zijn in totaal 65 wonderbaarlijke genezingen gemeld. Vrijwilligers (ieder jaar 100.000 en dat alleen al is uitermate indrukwekkend om te zien) bieden hulp aan mensen uit 130 verschillende landen die hun geloof willen belijden. De emotie is overal voelbaar, op elke plaats van de Esplanade du Sanctuaire (Basilique du Rosaire, (Rozenkranskerk), de loodrecht boven de grot gebouwde Crypte, de bovenste basiliek). Verder word het stadje enorm commercieel uitgebaat en zul je je er dus ook geen moment vervelen als je iets minder geintereseerd bent in het geloof.

Lourdes vormt een ware gebeurtenis in het leven van een mens en in de omgeving van Lourdes vind je ook prachtige valleien en dorpjes die in een natuur zijn gelegen die ook oneindig gul is. Een absolute must wanneer je toch in de buurt bent, op ongeveer anderhalf uur rijden van ons vakantiehuis in Zuid Frankrijk.

In de gezellige dorpjes in de omgeving van vakantiepark Chateau Cazaleres zijn authentieke marktjes te bezoeken met heerlijke franse lekkernijen en een bijzonder sfeertje.


De markt neemt een speciale plaats in in het dagelijks leven. Het is niet alleen de plaats waar handel wordt gedreven, maar tevens een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Vaak doen de vrouwen hun inkopen terwijl hun echtgenoten in kleine groepjes de toestand in de wereld bespreken. Bij een gehaast rondje boodschappen  lijkt het alsof ze elke doorgang blokkeren, maar als je het zuidelijke tempo aanhoudt kun je er gemakkelijk langs.  Als je wekelijks op de markt komt, ontstaan er ook “marktkennissen”. Je gaat mensen groeten, je maakt een praatje en je wisselt ideeën uit over wat wel en wat niet te kopen en hoe te bereiden.  Veel verkopers op de markt zijn tevens de producent. Zo vind je een verkoper die het hele jaar eitjes, honing en jam verkoopt en afhankelijk van het seizoen tomaten, courgettes, verse knoflook, sjalotjes  en pompoenen.

Op dinsdagochtend is er markt in Montesquieu Volvestre. Onder de markthal uit de 13e eeuw bieden de verkopers hun waar aan. De fruitverkopers uit Carla Bayle hebben altijd prima spullen,  de groente komt uit  Montbrun en de kaasboer heeft een uitgelezen assortiment heerlijke kazen.  Trouw wordt beloond bij de verkopers, want regelmatig zit er bij thuiskomst iets extras in de tas.

In Montbrun Bocage is op zondag een markt met uitsluitend biologische producten.

Ook deze handel speelt zich af onder en rond een fraaie markthal, er zijn veel verkopers van hapjes en drankjes en de sfeer is er zeer ontspannen, zeker een bezoek waard.

De echte grote markt, voor een belangrijk deel ook biologisch, is op zaterdag in Saint Girons.  Veel kleine producenten die hun kaasjes, groente, honing, worsten, kruiden te koop aanbieden maar ook mooie wollen truien, heerlijk warme sokken en katoenen kleding. De markt wordt gehouden onder de platanen, langs de oevers van het riviertje de Salat. Rondom de markt zijn een aantal terrassen die tegen het middaguur volstromen met kopers en verkopers om het middagmaal te nuttigen.  Een bezoek aan de markt in Saint Girons is nooit alleen maar nuttig, het is altijd een plezierig uitstapje. Overigens is er elke dag van de week wel ergens  in de buurt een markt, waarvan de meeste leuk zijn om heen te gaan.


(Naast Foix), 50 km van het park.
Na de brug: sla rechtsaf- Campagne sur Arize – Les Bordes sur Arize – Sabarat – Pailhes:Sla rechtsaf richting “FOIX” – Montégut-Plantaurel – Patau -Saint-jean de verges:
> Na de overweg, sla rechts af richting van “FOIX”.
> Op de rontonde: (niet de weg van tunnel nemen), volg de borden FOIX – Labarre:
> bij stoplicht: rechtdoor – FOIX- bij tweede stoplicht: sla linksaf richting “Lherm”:
> 12 km rechtdoor (op deze weg niet de afslag van “MIREPOIX”nemen).
> Rijdt het dorp “Roquefort les cascades”in en volg de borden “cascades”.

Bezichtig de prachtige watervallen van Roquefort-les-Cascades. Dit indrukwekkende “jungle”landschap, waar de geologische stolling zich bij de vegetatie en de stromen voegt is uniek in het zuiden van Frankrijk (het is niet nodig om veel te lopen, want men komt direct tot aan de voet van de watervallen.  De watervallen zijn bijzonder spectaculair tijdens en na overvloedige regen, maar zelfs in de zomer, wanneer slechts weinig water is, is de plaats een omweg waard door zijn eeuwen oude kalkafzettingen. Het schuimend heldere water stroomt weg over de rotsen en geeft die een kleur van smaragd.

Er zijn precies vier watervallen , waarvan de derde het indrukwekkendst is: een overhangende klif creëert talrijke individuele watervallen, onder sommige kan zelfs gelopen worden. Eenmaal beneden komt alles bij elkaar en vormt een soort van jacuzis. U kunt het bezoeken op elk moment van het jaar, maar als het kan kies een dag uit na een fikse regenbui.


> La Tomate du Jardin

In het centrum van Daumazan naast de kerk tref je dit gezellige restaurant aan. De eigenaar heeft van dit oorspronkelijke gebouw een leuk restaurant gemaakt waar je heerlijk kunt eten.Lunchen kan ook met elke dag een andere plat du jour.> Auberge Pierre Bayle

Rue principal
09130 CARLA BAYLE
Tel. +33 (0)5 61 60 63 95

Met een prachtig uitzicht over de bergen ligt het restaurant Auberge Pierre Bayle. Hoog gelegen op de oude vestingsmuur met een mooi uitzicht over de besneeuwde toppen van de pyreneen. Een top restaurant niet ver van ons huis op vakantiepark Chateau Cazaleres.> Restaurant-Bar “El Tango” Les Bordes sur Arize.

Vanuit het mooisteparkinfrankrijk, villa 14  is het richting de supermarkt in Campagne sur Arize Je kunt binnen en buiten eten , het is een tapas restaurant.Castelnau Durban, Chez Victor

Auberge des Platanes
09420 CASTELNAU DURBAN
Tel. +33 (0)5 61 96 34 02

Chez Victor is het enige restaurant in het dorp Castelnau Durban,. Het restaurant geniet een plaatselijke bekendheid en is meestal erg druk, vooral in lunchtijd. U kunt er een 4-gangenmaaltijd krijgen voor 11 euro (niet op zondag).  Ook kunt u er a la carte eten met een ruime keus. Alle maaltijden worden er zelf gekookt, tegenwoordig een zeldzaamheid!  Het gebied is bekend voor zijn heerlijke foie gras en u vindt alle locale producten (inclusief bio producten) op de plaatselijke markten.

Golf de l’Ariège ligt midden in het nationale park  van de Ariège, waar u tijdens een partij golf regelmatig hazen, reeën en zelfs  herten tegenkomt en een oplettend oog kan ook wilde orchideeën en andere  beschermde planten waarnemen. Zeer rustige baan. Prachtige vergezichten. Relatief veel Nederlandse gasten. Het mooiste park van Frankrijk (Residence Chateau Cazaleres in Daumazan sur Arize) ligt op 35 minuten.

Reistijd: ca. 30 min,  tel. 561 64 56 78
Unjat – 09240 La Bastide de Serou
6 holes “Pitch & Putt” greenfee (korting op greenfee voor gasten van Chateau Cazaleres):
18 holes: € 14-40 6 holes “Pitch & Putt”: € 6-12
parcours: heuvelachtig; behoorlijk zwaar; fraai uitzicht op besneeuwde bergtoppen