Résidence Château Cazalères

Het mooiste bungalowpark in Frankrijk

Welkom op Chateau Cazalères!

Vakantiepark chateau Cazalères is een Nederlandstalig vakantiepark in de Midi-Pyreneeën. Je vindt ons zo’n 70 kilometer ten zuid-oosten van Toulouse in het mooie departement Ariège.

Wat hebben we te bieden?

Het park bestaat uit 138 vrijstaande vakantiehuizen (4-6 persoons) op een oud landgoed.
Rondom het kasteel Cazalères vind je 2 grote zwembaden en een apart afgeschermd kinderbad, een poolbar, een restaurant, tennisbanen, trampoline, speeltuin voor de kleintjes, midgetgolf en petanque-banen.
In de zomervakantieperiode houdt een Nederlandstalig animatieteam jong en oud enthousiast bezig.

Wat is er te doen in de omgeving?

  • Het vakantiepark ligt op loopafstand van het dorp Daumazan-sur-Arize. Hier vind je een kleine Casino (supermarkt), bakker, slager en horeca. Ook is er wekelijks een markt.
  • Genieten van de natuur kan op vele manieren: (berg)wandelen, fietsen, kanoën, klimpark, golfbaan, aan jou de keuze.
  • Of bezoek een van de oude en interessante steden en hun markten in de omgeving: Foix, Pamiers, Mirepoix, Toulouse, Carcassonne of rijd wat verder naar Andorra, Lourdes of zelfs Barcelona.
Het vakantiepark is een heerlijke plek voor zowel bezoekers die liever op het park blijven als bezoekers die graag de omgeving ontdekken qua natuur of stedenbezoek. In de schoolvakantieperiodes is het hier ideaal voor gezinnen met kinderen (van baby tot puber) en in het voor- en naseizoen is het heerlijk rustig voor bezoekers die niet aan schoolvakanties vastzitten.

Evenementen.

Op iedere woendagavond in het hoogseizoen is het voor het Château één groot feest! Vele gasten genieten van een heerlijke barbecue in combinatie met optredens van regionale groepen. Zwoele zomerse avonden, die u lang zullen heugen. Alleen de (on)weergoden gooien wel eens roet in het eten.

Ook op diverse maandagavonden in het hoogseizoen is het een drukte van belang op het park: lokale ondernemers bieden op de ‘Marché nocturne’ hun waar aan: van wijn en olijven tot zeep en sieraden. Natuurlijk kunt u er ook gezellig wat eten en drinken. De voor Château Cazalères fameuze Pizzabus ontbreekt dan niet.

 

Het Restaurant op het park

Voor iedereen een heerlijk maaltijd

Het in 2018 nieuw ingerichte restaurant in het Château heeft een gevarieerde kaart met onder andere lokale gerechten. In de zomer kunt u beschut op het terras dineren met prachtig uitzicht op de zwembaden en de omgeving. In het hoogseizoen is de keuken van dinsdag tot en met zondag open van 18.00 tot 21.00 uur. Het restaurant en de bar  zijn open van 18.00 tot 22.00 uur. Aantrekkelijk geprijsde menu’s worden geboden, waarbij ook aan de kinderen wordt gedacht. Er staan ook regionale wijnen op de kaart.

De poolbar is in het hoogseizoen alle dagen open: voor een lekker patatje, ja zelfs voor een kroket, een andere snack, een panini, een quiche, een ijsje of een lekker drankje.

Voor stokbrood, croissants en pains au chocolat kunt u in het hoogseizoen gewoon op het park blijven. De bakker uit het dorp komt naar u toe: elke morgen vanaf 8 uur kunt u voor het Château heerlijk vers Frans brood kopen.

Op maandag kunt u genieten van de lokale Pizzabus, die op het park komt. Even bestellen en op de door u gewenste tijd, kunt u uw pizza’s ophalen.

Vooral in het hoogseizoen is het aan te raden zodra deze bus om 17.00 uur zijn luiken opendoet pizza’s te bestellen. Er wordt een tijd afgesproken wanneer de pizza’s kunnen worden opgehaald. Neem wel een eigen bord mee vanuit het huisje. Daarop zullen uw pizza’s worden geserveerd.

Heerlijke pizza’s bestellen

Voor verdere informatie kunt u zich altijd wenden tot de receptie van het park. Bent u onderweg naar het park, wilt u alvast een tafel reserveren kan dit via reception@cazaleres.nl