Huur en Verhuur uw franse vakantie-accommodatie via www.huizen-frankrijk.nl

De Fransen kunnen er wat van, rijden zonder rijbewijs, ontelbaar veel slakken eten, noem maar op. Enkele bizarre feiten over Frankrijk hier op een rijtje!

Een delicatesse in Frankrijk is het eten van slakken. In Frankrijk worden jaarlijks ca 500 miljoen slakken gegeten en dan met name de wijngaardslak. Een vrij grote slak die met een heerlijke olie en knoflook geserveerd wordt op een speciaal bord met ronde uithollingen. Een speciale tang om de slakken vast te houden ligt er naast.

Frans als wereldtaal?

Ja dat kun je echt wel zeggen aangezien er in 31 landen op de wereld Frans wordt gesproken. De Franse taal kan dus echt een wereldtaal genoemd worden, omdat het in landen over de hele wereld gesproken wordt. En weet je dat Frankrijk zelfs meer dan 80 eilanden heeft en dat is dan zonder de overzeese gebieden.

De meest gedronken drank in Frankrijk is niet wijn, maar mineraalwater. Namelijk 103 liter per jaar per persoon. Tja ik moest er wel even om lachen want het vooroordeel is gauw gemaakt in Frankrijk, het wijndrinkende land bij uitstek, toch?

In Frankrijk is het verboden om een varken Napoleon te noemen. Een varken vernoemen naar je grootste leider is natuurlijk erg oneerbiedig. Dit is een wet, opgenomen in het wetboek.

De koksmuts is uitgevonden in Frankrijk. De witte muts die de koks op hebben is ter bevordering van de hygiëne, zodat er geen lange haren in het eten terecht komen.

Een leuke Franse gewoonte om te parkeren, vooral in Parijs, is gewoon tegen de bumpers van de auto’s voor en achter je te rijden, totdat je goed staat. Wist je dat 9 % van de Franse bevolking rijdt auto zonder rijbewijs. Minsten 600.000 automobilisten rijden dus zonder dit papiertje en bovendien schat men het aantal niet verzekerde Franse auto’s op 700.000 die gewoon op de weg rijden. Oppassen is dus het devies.

Het meest gegeten brood in Frankrijk is natuurlijk de wereldberoemde baquette (stokbrood). In Frankrijk eet men gemiddeld een half stokbrood per dag en dat komt dan op een totaal van (schrik niet) 10 miljard stokbroden per jaar. De volgende keer kijk je toch even anders in je broodmandje op tafel, toch?

Werken doen ze niet die Fransen!

Tja dat zeggen we wel vaker, ze gaan lang lunchen, genieten van het leven en dan moet er ook nog gewerkt worden, hoe doen ze dat? De Fransman heeft gemiddeld 36 dagen vrij, dus zo’n 7 weken vakantie per jaar. Dat is toch wel even iets meer dan bij ons in Nederland maar niet uitzonderlijk in Europa. Veel Europeanen hebben nog meer vakantiedagen dan de Fransen.

De bekende president de Gaulle zei ooit eens, Frankrijk heeft zoveel kazen dat je elke dag het hele jaar door een andere kaas kunt eten. Wellicht ging dit toendertijd wel op maar vandaag de dag kent Frankrijk meer dan 1.000 verschillende kazen.

Jazeker Frankrijk heeft een heus wereldrecord, niet op het gebied van sporten maar wel dat ze 30.000 rotondes hebben. Je komt ze echt overal tegen in Frankrijk, in elk dorpje hoe klein dan ook tref je wel een rotonde aan. Hebben ze toch een wereldrecord……

De meeste toeristen in de wereld gaan naar…….

Ja naar Frankrijk. Met ca. 89 miljoen toeristen is Frankrijk de grootste toeristische bestemming in de wereld. Toeristen uit Azie zijn de afgelopen jaren verdubbeld en de grootste groep toeristen komt al jaar en dag uit Amerika.

Hoe voorkom ik de zwarte zaterdag?
Iedereen heeft er wel eens van gehoord, de zwarte zaterdagen op de Franse snelwegen. Deze drukke dagen in het hoogseizoen kunnen nogal eens voor problemen zorgen wanneer je niet hierop bent voorbereidt.
Niet alleen de zwarte zaterdagen zijn dan een probleem, ook op andere dagen wanneer bijvoorbeeld schoolvakanties van verschillende regio’s en landen samenvallen kan voor verkeersproblemen zorgen. Maar er is hoop!

Bison Futé
Op de verkeersdrukte kalender kun je vooraf al een overzicht krijgen van de oranje en rode reisdagen. Je kunt dan je autovakantie dan iets aanpassen zodat je de minste problemen kunt verwachten. Vaak is het al voldoende om op een ander tijdstip te rijden of een dagje eerder te vertrekken met een extra overnachting. Alles beter dan lang in de file zitten.
Op de verkeersdruktekalender van Bison Futé is de verkeersdrukte onderverdeeld in 4 kleuren:
•Groen: normale situatie
•Oranje: druk
•Rood: zeer druk
•Zwart: topdrukte
Op de website van Bison Futé kun je volgen wat de voorspelde drukte zou kunnen zijn.

Advies:
Mocht Je dan ondanks alle voorbereidingen toch in een file terechtkomen zorg dan voor voldoende afleiding voor de kinderen. Een spelletje, stripboeken doet wonderen. Ook voldoende water is belangrijk voor de reis en maak je niet druk, het is zoals het is en je kunt het niet veranderen.
Laat je vakantie niet verpesten en denk aan het leuke wat er allemaal gaat komen wanneer je bent aangekomen op Vakantiepark Château Cazalères.

Goede reis.